Afbeelding

Boogschutter en mandenvlechter ineen

Human Interest

Sint-Oedenrode - Met de blik alvast gericht op de Abraham en Sara reünie in september, komt DeMooiRooiKrant dit jaar met een serie verhalen van (oud)Rooienaren die deze respectabele leeftijd dit jaar gaan bereiken. Eén van hen is Jørgen Dohmen. Hij heeft tijd vrij gemaakt om mee te werken aan een artikel. Bij deze zijn verhaal.

"Na het lezen van het stukje door Michel van den Nieuwenhof ligt de lat wel behoorlijk hoog", begint Jørgen zijn mail. We stellen hem gerust. Het gaat niet om een hoogstaand artikel, het gaat er om dat Rooi kennismaakt met 'Abraham' Jørgen. Gezien zijn bijzondere hobby's komt dat zeker goed.

"Bij het begin beginnen dan maar", gaat de oud-Rooienaar verder als hij de moed bij elkaar heeft geraapt. "Ik ben geboren in 'd'n Boskant' tegenover de kleuterschool met zijn grote speelweide waar we uiteraard veel hebben gespeeld. De toegang was er toe makkelijk; via een gat in de heg recht tegenover mijn ouderlijk huis. Tijdens mijn tijd op de basisschool verlegde het speelterrein zich meer richting De Scheken en de boerderijen van Stefan en Hans. Hutten bouwen, met brommers crossen en nog veel meer. Eigenlijk deden we alles wat je alles jongen maar kunt wensen."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding