Afbeelding

Jongerengroep Roois Theater repeteert voor Keizer Zkt. Vr.

Cultuur

Sint-Oedenrode - De ene speler is druk bezig met het perfectioneren van haar gemene lach, terwijl twee andere spelers nog werken aan hun 'bitchfight' op het toneel. Kortom: de jongerengroep van 't Roois Theater is hard aan het repeteren voor het toneelstuk 'Keizer zkt. Vr.'

Het toneelstuk gaat over een arrogante keizer. Hij zoekt een vrouw om zijn rottige klusjes te doen. Verschillende vrouwen melden zich: de mooie Pula, boerin Fien en de mysterieuze Kwanzie.
Laatstgenoemde heeft overigens wel erg veel weg van Kwanza de gemene, lelijke en oude directie-secretaresse van Keizer Peso. Samen met Quetzal en Zlotty, haar niet echt snuggere hulpjes,
probeert zij aan de macht te komen. Alles gooit ze in de strijd: scheetkussens, verborgen camera's en geheime toverdrankjes waar je vijf minuten lang de macerena van gaat dansen.  
Of het haar lukt om Keizer Peso van de troon te stoten, is te zien op 11 februari. Op deze dag gaat het stuk om half 3 in première bij Mariendael. Om half 8 spelen de jongeren het stuk nog een keer.
Kaarten zijn op de dag zelf te koop bij Mariendael en kosten 3,50 euro. De tekst en regie is in handen van Pauline Verstraten en Emile Kalmann.