Afbeelding

Het aftellen is begonnen

Cultuur

Papgat - Nog een kleine twee weken tot aan de start van de Prinsenzittingen. De afgelopen weken hebben we verschillende artiesten in de spotlights gezet. Deze week is het woord aan Barend & Barend alias Richard Markus en John Schellekens.

"Op moment van schrijven is het nog welgeteld dertien dagen voordat de Prinsenzittingen weer beginnen. Een moment waar we alweer een hele tijd naar toe aan het werken zijn. Ook dit jaar zullen we namelijk weer als Barend & Barend op het podium verschijnen.

Wij vinden het ieder jaar enorm gaaf om op het podium te staan. De kick die het geeft om een zaal met ruim 200 mensen aan het lachen te maken, de gezelligheid onder de artiesten, het feestje achteraf en natuurlijk het voorzichtig warmlopen voor de carnaval, als je daar eenmaal aan geproefd hebt dan ben je verkocht!

Daarnaast beleven we elk jaar ook heel veel plezier tijdens het oefenen van ons stuk. De eerste weken gebeurt er eigenlijk niks. Het is dan gewoon slap ouwehoeren onder het genot van een pilsje en maar hopen dat er een letter op papier komt. Eigenlijk maakt dat het al prachtig om mee te doen! Samen plezier hebben om de kleinste dingen.

Zo hadden we het er vorige week over hoe we eigenlijk aan onze naam Barend & Barend zijn gekomen?! De mooie uitkomst was dat we het allebei echt niet meer wisten. Tsja…. als je samen veel meemaakt en ook veel in de kroeg hangt gaat er nou eenmaal wel eens wat in je geheugen verloren.

Feit is dat we dit jaar voor de derde keer mee doen aan de Rooise Prinsenzittingen. Het 1e jaar waren we twee dokters en vorig jaar hadden we de failliete inboedel van Circus Renz overgenomen. Die hebben we voor een zacht prijsje doorverkocht aan Papgat X, zodat wij dit jaar onze handen vrij hebben voor onze nieuwe creatie. We zullen namelijk als Opa Barend & Barend op het podium gaan verschijnen.

Eigenlijk zijn wij ieder jaar 'de Benjamins' van het hele gezelschap, oftewel de jongste deelnemers. En dat is best vreemd want wij zijn 28 jaar en dan ben je in onze 'thuishaven' Olland al een oude rot als je op het podium verschijnt. Wat ons betreft zou het super zijn als er ook in Rooi wat jonge deelnemers bij gaan komen, want over vijftien jaar moet er immers ook een Prinsenzitting zijn. Dus wij zouden zeggen: zijn jullie een stel dames net zo gezellig en grappig als de Buuven, kun je net zo grappig uit de hoek komen als Rien van Genugten of vindt je gewoon dat wij aan vervanging toe zijn??? Meld je dan aan en doe volgend jaar gezellig mee!

Ohja en houd de komende tijd onze facebook pagina in de gaten, want wij geven een heus Prinsenzittingen VIP arrangement weg voor twee personen !!!"

De kaarten voor de Prinsenzittingen zijn online te bestellen via www.papgat.com/prinsenzittingen en kosten 12,50 per stuk. Ook bij Boek- en Kantoorboekhandel 't Paperas en bij zalencentrum De Beurs zijn (beperkt) kaarten te koop.