Afbeelding

Schoonspringtalent pakt Brabantse titels

Human Interest

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag werd in Zwembad de Wisselaar in Breda de (Open) Regio Zuid Kampioenschappen Schoonspringen gehouden. In de leeftijdscategorie E (8 jaar en jonger) won Lita maar liefst vier keer goud.

Helaas was er in haar categorie niet veel concurrentie waardoor ze op beiden hoogtes zowel voor het open klassement als de Brabantse de hoogste score wist te behalen. Maar het feit dat Lita op haar jonge leeftijd al meerdere richtingen springt op de 1 en 3 meter is op zich al bijzonder te noemen.

Het programma van Lita op de 1-meter-plank bestond uit een zweefsprong voorwaarts gehoekt, een zweefsprong achterwaarts gestrekt, een salto voorwaarts gehurkt en een zweefsprong binnenwaarts gehurkt. Op de 3-meter-plank werd de salto verruilt voor een standsprong achterwaarts gehoekt en dat bleek ook haar beste sprong uit deze serie (totale score 3 meter: 79,55 punten).

De zweefsprong binnenwaarts is een nieuwe sprong voor Lita, maar ze wist er op de 1 meter wel de meeste punten mee te behalen (totale score 1 meter: 91,30 punten). En op de 3-meter-plank was deze sprong zelfs noodzakelijk om aan deze wedstrijd te mogen meedoen.