Een flink kabaal in de kleine gymzaal
Een flink kabaal in de kleine gymzaal

De Springplank maakt Make a Wish blij

Algemeen

Sint-Oedenrode – Door inzet van ouders en personeel, maar natuurlijk ook door de inbreng van de kinderen, staat de kerstmarkt van basisschool de Springplank bekend om haar gezelligheid. Toch is dat niet de enige reden waarom het evenement van afgelopen december weer is geslaagd. Er werd een flink bedrag opgehaald voor stichting Make a wish.

Marianne Bruin-van Groningen is het contactpersoon van de stichting in Sint-Oedenrode. Zij was dan ook degene die donderdagochtend werd uitgenodigd in het sportzaaltje van de school. De kinderen waren er getuige van toen ze een cheque van maar liefst 950 euro kreeg overhandigd. "Dat is erg veel voor een school van deze omvang. Erg knap gedaan!" glimlacht Marianne.
In 2016 vervulde ze namens de stichting een wens voor de Rooise jongen Thijn Hoekx. Via de moeder van Thijn hoorden ze op De Springplank van het bestaan van de stichting en dus werd besloten om daar het geld voor in te zamelen. Bij de uitreiking waren de kinderen duidelijk trots op het uiteindelijke resultaat. Met luid gejuich en applaus werd de overhandiging gevierd. "Het is een mooie manier om dit met de kinderen op deze manier af te sluiten", eindigt Marianne.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding