Afbeelding

Medewerker van de maand

Human Interest

Sint-Oedenrode - Paul van Oorschot wordt deze week vijftig jaar. Zo lang werkt hij nog niet bij Van Acht Autoschade. Maar hij zit al wel 31 jaar in het vak. Naast levenservaring heeft Paul dus ook een boel vakkennis opgebouwd.

De vrolijke verschijning van Paul valt meteen op. Tussen de auto's en de campers komt hij even tussendoor om wat meer over zichzelf te vertellen. "Ik zit dus al ruim 31 jaar in de autoschade. Een hele tijd. Sinds ongeveer drie jaar werk ik voor Teun. Hartstikke mooi natuurlijk want ik woon ook in Nijnsel,"aldus de bijna-Abraham.

Paul heeft sinds jaar en dag verschillende cursussen gevolgd om altijd up-to-date te blijven. "Er verandert natuurlijk veel. Sommige auto's die vroeger bij me binnenkwamen zijn inmiddels oldtimers geworden," lacht Paul. "Daarnaast verandert er in de branche natuurlijk ook het een en ander. We zijn steeds milieubewuster bezig en ook de auto's zelf gaan met de tijd mee natuurlijk. Dat maakt het werk juist leuk."

Bij Van Acht Autoschade werken vijf mannen. Mannen inderdaad. "Ja, vrouwen zie je niet zo vaak in ons vak. Desalniettemin hebben we een mooie groep. Omdat we in een dorp zitten is het heel erg gemoedelijk altijd, dat is anders dan wanneer je in de stad werkt want dat heb ik ook jaren gedaan. Zelf geef ik eigenlijk niet zo veel om autorijden, maar een mooie auto vind ik wel mooi hoor. Toch ben ik niet zo als sommige anderen hier. Ik zit in mijn vrije tijd niet uren onder een oude oldtimer te sleutelen. Nee, dan ga ik liever sporten. Tennissen bijvoorbeeld, dat doe ik hier in Nijnsel. Dat houdt je ook een beetje jong hé."