Afbeelding

De wereld is zo mooi…

Column

Sint-Oedenrode - Mijn eerste reiscolumn in de krant. Toch wel spannend, of niet? Mensen die mij kennen weten vast en zeker over welke plek ik ga schrijven. Buenos Aires. Voor wie het niet kent, dat ligt in Argentinië. Voor wie niet weet waar dát ligt, het is een land in Zuid-Amerika. Wie er wel eens geweest is, kan vast beamen dat Buenos Aires één van de mooiste steden ter wereld is. Prachtige oude gebouwen, heel veel groen en er hangt een geweldige vibe.

Door: Lisa van de Ven

Tijdens mijn verblijf van een half jaar in deze stad heb ik kennis mogen maken met alles wat bij de stad hoort. De gaucho's, de Mate (een heerlijke kruidenthee), de meest gastvrije mensen én natuurlijk het allerlekkerste vlees op aarde. Voor wie niet van vlees houdt, ga niet naar Argentinië. Voor wie er wel van houdt: boek vandaag nog je ticket. Argentijnen zijn namelijk vleesliefhebbers pur sang. De liefde voor een mals stuk vlees is zelfs zo groot dat ze er niets bij serveren. "Je hebt je vlees toch", hoor ik ze nog zeggen.
Dat merk ik ook wanneer we naar de slager gaan voor mijn verjaardagsbarbecue. Dertig mensen betekent dertig kilo vlees. Wat? Ja, je hoort het goed, treinta kilos! Ik wil niet onbeleefd zijn maar ik hoop dat we het niet hoeven te sjouwen. Gelukkig, de slager komt het brengen. Het beste vlees van de stad voor mijn verjaardag, ik voel de liefde voor mezelf en voor het vlees. Die liefde voor het vlees is ook te merken wanneer ik als Hollander ga bakken. De hompen vlees zijn zo groot dat ik er met mijn platte vork opdruk zodat het wat sneller gaat. Tot grote ergernis van de Argentijnen. Dat doe je namelijk niet. Het vlees dat je gaat opeten hoor je te behandelen als je eigen vlees, ohjeej, daar gaat mijn goede gedrag!