Afbeelding

KV Nijnsel 1 verliest van koploper

Sport

Sint-Oedenrode - Na goed uitgeslapen te zijn vertrok Nijnsel naar Sevenum om daar tegen Oxalis 1 te spelen. Nijnsel was voorbereid op een pittige wedstrijd tegen deze geduchte nummer 1.

Nijnsel begon de wedstrijd overtuigend en met een mooie uitgespeelde kans was het Myrna Foolen die de score op 0-1 zette. Direct antwoordde de ploeg uit Limburg hierop en bracht de stand weer op 1-1. Nijnsel begon fouten te maken en ook de gecreëerde kansen werden niet benut. Oxalis kon hierdoor uitlopen naar een 8-1 voorsprong, waar de rust op volgde.

De opdracht was om de wedstrijd rustig uit te spelen en minder fouten te maken. Na een benutte kans van Oxalis, wist ook nu Nijnsel de korf weer te raken. Selly van Roosmalen bracht weer wat vertrouwen in de wedstrijd door de stand op 9-2 te zetten. Nijnsel wist zich echter niet te herpakken en bleef foutjes maken waardoor de thuisploeg nog verder uitliep, 'paniekverdedigen' noemde coach René v/d Wittenboer het. Hoogste tijd om er twee wissels in te brengen. Marit Hoppenbrouwers en Aniek v/d Vleuten mochten als B-junioren hun debuut maken in het eerste team van Nijnsel. Met nog enkele doelpunten aan beide kanten en een mooie uitgedaagde strafworp voor Nijnsel, werd de eindstand van 15-5 vastgelegd.

Doelpunten: Myrna Foolen (2x), Selly van Roosmalen, Sandra Verhagen en Judith van den Nieuwenhuijzen (1x).