Afbeelding

Een gezellige kerstlunch dankzij vrijwilligers

Human Interest

Sint-Oedenrode - Vrijwilligers vanuit de Kienehoef, Cathalijne en Kinderbos konden mensen laten genieten van een gezellig samenzijn tijdens de feestdagen. Samen staken zij op zaterdag 17 december de handen uit de mouwen om een heerlijke kerstlunch aan een twintigtal bewoners te serveren op basisschool De Springplank. De leerlingen van deze school zorgden dat deze helemaal in Kerstsfeer was en zij hielpen ook mee tijdens de lunch.

Voor de kerstlunch maakten de vrijwilligers van de wijk gebruikmaken van kerstdinerpakketten van Jumbo Supermarkten. Het familiebedrijf doneert voor het derde jaar op rij een groot aantal kerstdiners aan diverse goede doelen in Nederland. De organisatie van de kerstlunch was een samenwerkingsverband tussen Jumbo, basisschool "De Springplank" "Welzijn de Meierij" en Wijkraad KCK Rooi.

Tijdens de ontvangst en het welkom werd een drankje geserveerd door de leerlingen van de school. Samen met de kookgroep zorgden zij voor een goede warme maaltijd, die er feestelijk uitzag. Alle creativiteit werd ingezet om er iets moois van te maken. Dit leidde zelfs tot een wedstrijdje: "wie kan het mooiste toetje maken". Zowel de deelnemers aan de maaltijd als de vrijwilligers genoten van de informele sfeer en het samenzijn. Er werd flink wat afgebuurt en nieuwe contacten werden gelegd. Met soms nieuwe afspraken en een mooie kaart met kerstwens van de leerlingen gingen allen tevreden naar huis, met de beste wensen voor 2017 en een wens voor herhaling van zo'n bijeenkomst.