Afbeelding

Vijftig mag gevierd worden

Algemeen

Sint-Oedenrode - Meneer en mevrouw van Heesch wonen al vijftig jaar aan de Kerkdijk-Zuid. Datzelfde aantal jaren hebben ze op diezelfde plek hun bedrijf. Én ze zijn dit jaar ook nog eens vijftig jaar gelukkig getrouwd. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen in huize van Heesch.

De koffie wordt meteen gehaald en er worden kerstkoekjes uit de kamer gepakt. "Vat het toch een meidje," zegt meneer van Heesch tegen me. Nog voor ik iets terug kan zeggen is meneer al weer aan het woord. Dat hij van praten houdt weet ik al langer, maar mevrouw van Heesch vult hem graag aan. Als zij begint te praten is meneer even stil, eventjes.

Het bedrijf van de familie is inmiddels al vijftig jaar in Nijnsel gevestigd. "Wij komen allebei uit een boerenfamilie en vroeger vond ik het al leuk om met planten te werken. Toen mocht je nog niet verder groeien dan 1 hectare. Eigenlijk waren dat best wel mooie regels. Tegenwoordig gaat alles op in de massa. Wat dat betreft hadden we het vroeger zo slecht nog niet hoor," vertelt meneer.

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant