Afbeelding

Personeel Kombi redt leven door reanimatie

Human Interest

Sint-Oedenrode – Het personeel van Kombi Bouwmaterialen uit Sint-Oedenrode heeft dinsdagmiddag het leven van een man gered door adequaat te reanimeren toen hij een hartaanval kreeg.

De interieurverzorger uit Eindhoven zakte pal voor de neus van enkele werknemers in elkaar. Collega's Rick van de Laar, Willy Huijberts en Giel van Esch ondernamen direct actie en startten met het reanimeren van de man. "Met het hele team hebben we dit tot een goed einde gebracht", vertelt Van Esch een dag later. "Ik begon met reanimeren, ondertussen haalden collega's de AED en daar zijn we mee aan de slag gegaan. Ik heb het heel vaak geoefend op poppen, maar dit is wel even wat anders. Gelukkig hebben we met zijn allen de man kunnen helpen."
De man ligt nu in een Eindhovens ziekenhuis op de Intensive Care. Volgens Van Esch ziet het er naar uit dat het slachtoffer het gaat redden. Vrijdag gaat hij van de beademing af en naar verwachting zal er geen blijvende schade zijn.
Op dit moment wordt er druk gebouwd bij Kombi aan de Sonseweg. Er wordt een compleet nieuw onderkomen gerealiseerd. "Als het straks af is, hangen we eerst een AED op. Dat hebben we met de collega's afgesproken. Je ziet wel dat het zomaar ineens kan gebeuren."