Afbeelding

Willie Damen verdiend in de spotlights

Human Interest

Sint-Oedenrode - De eerste twee rijen van de trouwzaal zijn gevuld als Willie Damen – van de Mosselaer binnen komt gelopen. Ze is naar het gemeentehuis gelokt voor een afspraak, maar het blijkt om iets heel anders te gaan.

Pas als wethouder Hendriks haar aanspreekt lijkt Willie in de gaten te hebben dat zij de persoon is waar het om draait. Dat is ze niet gewend, want de Rooise staat niet graag in het middelpunt. Liever verzet ze bergen werk op de achtergrond. Gelukkig blijft dat niet onopgemerkt en daarom hebben andere Rooise burgers een brief geschreven naar de gemeente met daarin als belangrijkste boodschap; als iemand een onderscheiding verdient, dan is het Willie. Aan die oproep is dinsdagmiddag gehoor gegeven. Willy kreeg van wethouder Hendriks de Penning van

Verdienste opgespeld, toegekend vanwege haar verdiensten voor de gemeenschap van Sint-Oedenrode. Willie verdiept zich sinds 1977 in de geschiedenis van Sint-Oedenrode. Dankzij haar zijn tal van archiefbronnen voor geïnteresseerden ontsloten en via haar eigen website toegankelijk

gemaakt. Op deze website staat een schat aan informatie over onze gemeente en over de inwoners. Voor het vele en belangrijke werk dat betrokkene verricht bestaat zeer brede waardering. Die waardering is er bij tal van Rooienaren, maar zeker ook daarbuiten (bijv. het BHIC).

De Rooise stelt wat zij in tienduizenden akten heeft gevonden, niet alleen gratis aan iedereen beschikbaar, maar is desgevraagd ook altijd graag bereid iemand bij historisch onderzoek of genealogisch speurwerk de helpende hand te reiken. Tevens heeft ze diverse keren interessante en lezenswaardige bijdragen geleverd aan de periodiek Heemschild van de Heemkundige Kring De Oude Vrijheid. Ook haar bijdrage aan het boek "Sint-Oedenrode 100 jaar in beeld" mag zeker niet onvermeld blijven.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding