Afbeelding

Nooit meer dringen voor de wc

Algemeen

Sint-Oedenrode – Op dit moment is bouwbedrijf Van Zon uit Sint-Oedenrode druk aan het werk bij de Knoptoren. Er wordt een nieuwe toiletgroep gerealiseerd. Op dit moment heeft het monument één wc en dan is het nogal eens dringen geblazen. Dat behoort straks tot de verleden tijd.

In de loop van januari zal de verbouwing klaar zijn. Dan herbergt de Knoptoren twee dames-, twee heren- en één invalidetoilet. "Vooral tijdens drukke bijeenkomsten is het niet prettig dat we maar één wc hebben. Daar krijgen we vaak opmerkingen over. We zijn dan ook blij dat we het kunnen uitbreiden", vertelt Johan Zwart namens het bestuur van Stichting Knoptorenkerk.
Op de plek waar nu de wenteltrap richting het orgel staat, komt de ingang naar de toiletten. Architecten Floris Alkemade en Sjef van Griensven hebben een flinke vinger in de pap gehad bij het ontwerp. "Ze hebben rekening gehouden met ons beperkte budget en het wordt ook nog eens heel erg bijzonder", vervolgt Zwart. "De toiletgroep wordt geheel in stijl gebouwd die past bij de Knoptoren. De muren van de toren blijven straks zichtbaar en de toiletgroep wordt vrijstaand gemaakt. Een glazen wand maakt het geheel dicht."  

Afbeelding