Afbeelding

Wollerich blijft sterrenrestaurant

Zakelijk

Sint-Oedenrode – Het bekende toprestaurant Wollerich uit Sint-Oedenrode behoudt ook komend jaar haar Michelinster. Dat werd vandaag bekendgemaakt in het Amsterdamse DeLaMar theater tijdens de presentatie van de meest invloedrijke restaurantgids.

Meriam en Gerard Wollerich staan iedere dag met een team klaar om eten van de bovenste plank te serveren. Door te innoveren en door hard te werken om het beste van het beste te bereiken, hebben ze deze herverkiezing weten te bewerkstellingen. Vermeldenswaardig is dat in Heeze een nieuw tweesterren restaurant is gevestigd en dat in Den Bosch een restaurant voor het eerst één ster heeft gekregen.

De overbuurman van Wollerich, De Beleving, kreeg afgelopen maand al goed nieuws van Michelin. De eetgelegenheid van Ralf Dirven en Noortje Lipsch staat weer een jaar genoteerd als Bib Gourmand restaurant. Bib is de afkorting van Bibendum, het bekende Michelinmannetje. De Rode Gidsen van de bandenfabrikant laten zien hoeveel sterren een restaurant heeft. Sinds enkele jaren is er speciaal een gids voor restaurants met een Bib Gourmand-vermelding. In die aparte versie komen restaurants voor uit België, Nederland en Luxemburg. In Nederland zijn er zo'n honderd restaurants met een dergelijke vermelding.