Afbeelding

Zaterdag vierde editie De Rooise Kwis

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het gaat zaterdagavond weer een grote gezellige chaos worden in minimaal 156 Rooise huiskamers. Vele Rooienaren zijn deze week in de ban van De Rooise Kwis. Welke vragen, onderwerpen en opdrachten er dit jaar aan bod komen houdt de organisatie uiteraard strikt geheim. Wat de organisatie wel prijs wil geven is dat deze editie zeker niet de gemakkelijkste zal, het zal wat minder aankomen op "google capaciteiten" en meer op parate kennis. De opzet is vrijwel ongewijzigd, uiteraard veel vragen over Rooi maar ook allerlei andere onderwerpen komen aan bod.

Op dit moment hebben zich exact evenveel teams ingeschreven als vorig jaar, dit betekent dat zaterdag een paar duizend Rooienaren op de één of andere manier betrokken zullen zijn bij dit evenement. Is het niet als deelnemer, dan wellicht indirect als hulplijn voor één van de teams. Vorig jaar won het team 'De Knolletjes', de eerste twee edities werden gewonnen door het team 'Rooische Zwets'. De concurrentie wordt elk jaar heviger en de verschillen kleiner, ook constateert de organisatie dat teams die voor de hoofdprijzen mee willen doen zich steeds beter voorbereiden. Het gros van de teams speelt echter gewoon voor de gezelligheid mee. Welk team zich een jaar lang de slimste van Rooi mag noemen wordt op zaterdagavond 7 januari bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Zalencentrum De Beurs.

Categorieën
"Rondje Rooi", "Land van Rode", "Op de hoogte", "Roi in ut nieuws", "Un hil gepuzzel", "Speule", "Mi de muzzik mee en "Bij ons in 't durp" zijn de categorieën die al bekend gemaakt waren. De laatste vier categorieën die de organisatie bekend kan maken zijn: "Geheime expeditie", "Van alles wa", "Da war toen" en "Heuren & kéken" Daarmee zijn alle twaalf categorieën bekend!

Goede doelen
Elk deelnemend team aan De Rooise Kwis speelt voor een goed doel naar keuze. Dit doel dient een Roois karakter te hebben of een sterke connectie met Rooi te hebben. Teams die geen keuze doorgeven spelen automatisch mee voor het goede doel dat is geselecteerd door de organisatie van De Rooise Kwis, dit jaar betreft dat Stichting Bijzonder in Rooi. Aan de drie beste teams zal dit jaar wederom een mooie cheque worden uitgereikt ten behoeve van hun goed doel. Doorgeven van het goed doel en inschrijven voor De Rooise Kwis kan nog tot en met donderdagavond.