Afbeelding

Kerstlunch dankzij inzet vrijwilligers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vrijwilligers vanuit de Kienehoef, Cathalijne en Kinderbos willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van een gezellig samenzijn tijdens de feestdagen. Daarom steken zij op zaterdag 17 december de handen uit de mouwen om een heerlijke kerstlunch aan tientallen bewoners te serveren op basisschool De Springplank. De leerlingen van deze school zorgen dat deze helemaal in Kerstsfeer is en zij helpen ook mee tijdens de lunch.

Voor de kerstlunch kunnen de vrijwilligers van de wijk gebruikmaken van kerstdinerpakketten van Jumbo Supermarkten. Het familiebedrijf doneert voor het derde jaar op rij een groot aantal kerstdiners aan diverse goede doelen in Nederland. De organisatie van de kerstlunch is een samenwerkingsverband tussen Jumbo, basisschool "De Springplank" "Welzijn de Meierij" en Wijkraad KCK Rooi.

"In onze ogen verdient iedereen met Kerst een feestelijke maaltijd en, nog veel belangrijker, een moment van samenzijn. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend, omdat sommige mensen weinig te besteden hebben of in een sociaal isolement verkeren," vertelt Nel van Manen namens de wijkraad KCK Rooi.  "We zijn dan ook heel blij met de donatie van de kerstdinerpakketten door Jumbo, zodat wij een gezellige én heerlijk driegangen lunch kunnen organiseren. Onze

vrijwilligers gaan vol enthousiasme aan de slag met de ingrediënten. Er is voor ieder wat wils: van soep en brood vooraf, vlees, vis of vegetarisch als hoofdgerecht tot een feestelijke chocoladepudding toe. We duiken de keuken in om er op 17 december een geslaagde middag  van te maken.