Boskant verliest kansloos van bezoekend Mariahout

Sint-Oedenrode - Sinterklaas, in hoogsteigen persoon aanwezig om de lootjesverkoop voor onze jeugd te stimuleren, bleek voor ons vaandelteam verder weinig "goeds" te hebben meegebracht. Slechts 8 minuten was Boskant in de veronderstelling dat het een spannende, evenwichtige wedstrijd zou kunnen worden.

Mariahout doelman Rick van den Heuvel moest in die periode z'n hele lengte inbrengen om een tweetal scherp genomen corners weg te werken. Daarna werd het binnen enkele minuten een compleet andere wedstrijd. Na een perfect op snelheid uitgevoerde aanval leverde Rob Wagmans in de 8e minuut vanaf links een strakke voorzet af die door Tim Barten eenvoudig kon worden binnengetikt: 0-1. Balverlies op het middenveld, twee minuten later, werd genadeloos afgestraft. Een goede pass door de midden bracht Coen van Eijndhoven, randje buitenspel, oog in oog met Boskant doelman Erwin Brouwers die kansloos was en de 0-2 tegen de touwen zag vliegen. Boskant was even de draad kwijt en had geluk dat een goede aanval in de 13e minuut niet tot de 0-3 leidde. Pas in de 25e minuut kreeg Boskant een redelijke mogelijkheid. Na een dieptepass op Jim van der Zanden was er ruimte over de voor z'n doel staande doelman van den Heuvel, maar de lob van Jim miste hoogte en kon eenvoudig worden verwerkt. De laatste kansen voor rust waren voor de bezoekers. Na een goed genomen vrije trap van Mariahout aanvoerder Martijn van der Linden, in de 39e minuut, moest Erwin namens Boskant gestrekt naar de hoek. De bal die hij richting corner stompte, werd opnieuw voorgegeven en door een vrijstaande Coen van Eijndhoven van dichtbij maar ternauwernood naast gekopt!

Heel veel veranderde er na rust niet in het spelbeeld, Boskant bleek geen enkel moment in staat om het tij te keren. De beste kansen waren voor de bezoekers die met snelle counters profiteerden van de ruimte die geboden werd. Gelukkig voor de thuisclub was de voorhoede van Mariahout niet in staat om de meest goede mogelijkheden in een doelpunt om te zetten. En op de momenten dat het nodig was, bleek Boskant doelman Erwin Brouwers een laatste reddingsboei. Pas in de 90e minuut vond Boskant via een schuiver van Rens van de Wijdeven een gaatje in de Mariahout verdediging: 1-2. Een vrije trap van Boskant, in blessuretijd, leverde nog bijna een puntenverdeling op, maar ook nu bleek doelman Rick van den Heuvel een betrouwbare sluitpost. Op basis van de wedstrijd zou de gelijkmaker niet verdient zijn, maar zou als "Sinterklaascadeau" voor Boskant een onverwacht geschenk zijn geweest!

Boskant 1 blijft, ondanks het verlies, op de 3e plaats in de rangschikking. De onderlinge verschillen tussen de nummers 1 tot en met 6 zijn echter niet groot, zodat het over enkele weken zomaar anders kan zijn.
Door een 2-4 uitoverwinning op MULO 2 blijft Boskant 2 in de winning mood. Omdat koploper ASV'33 2 niet speelde, neemt Boskant 2 zelfs de koppositie over van het team uit Aarle-Rixtel!