Afbeelding

Knoptoren op Winterbraderie met start sponsoractie

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zondag 11 december zijn bestuur en vrijwilligers van de Knoptoren te vinden in een stand op de Winterbraderie  om de sponsoractie te lanceren in de vorm van een leienactie. Een lei voor op het kerkdak is te sponsoren voor €2,50 per stuk of 5 leien voor €10,00.

De sponsor kan dan zijn of haar naam of een tekst achterop de lei schrijven die op het nieuwe dak komt te liggen. Er wordt op deze manier niet alleen geld opgehaald voor het nieuwe leiendak van de Knoptoren, maar het dak komt zo ook nog eens vol te liggen met namen, gedichten, spreuken en goede wensen van alle sponsoren!
Ook zijn er in de stand mokken, tassen en kerstkaarten te koop met daarop een afbeelding van 'Onzen Torre', het kunstwerk dat afgelopen jaar is gemaakt en aangeboden door Harry Passier en Ine Beerens. De afbeelding van 'Onzen Torre' laat de Knoptoren zien als belangrijk middelpunt in de Rooise samenleving. Naar de beleving van de kunstenaars voelt een plaats middenin ons werelderfgoed als vanzelfsprekend.
Verder kunnen bezoekers aan de Winterbraderie bij de stand voor één euro raden hoeveel leistenen er komen op het deel van het dak grenzend aan de bebouwing en de achterzijde. (dus niet het deel aan de Dommelzijde). Degene die het dichts bij het goede aantal zit wint een 'Knoptorentas met inhoud'. Alle opbrengsten worden uiteraard besteed aan de instandhouding van de Knoptoren. U vindt de kraam op het Kerkplein.