Deze twee dames kroonden zich tot wereldkampioen.
Deze twee dames kroonden zich tot wereldkampioen.

Wereldkampioen buikdansen uit Sint-Oedenrode

Human Interest

Sint-Oedenrode - Na overtuigende overwinningen op zowel de Nederlandse- als de Benelux kampioenschappen, eerder dit jaar, plaatsten buikdanseressen Mariet de Boer uit Sint-Oedenrode en Renee Wijnhoven zich voor het Wereldkampioenschap Buikdans in Duitsland. Daar gooide het duo hoge ogen door wereldkampioen te worden.

Al vele jaren traint Renee bij Mara's Dansstudio aan de Vresselseweg te Sint-Oedenrode, onder leiding en begeleiding van Mariet. Nadat Renee zowel Nederlands- als Benelux kampioen was geworden in de categorie 'junioren' vond ze het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo werd het idee van een duo 'dans' geboren. Dit natuurlijk met niemand anders dan de trainster van de medaille winnende danseres.
Met een energieke en technische dans op het bekende nummer Buleria plaatste het duo zich probleemloos voor de wereldkampioenschappen.
Met danseressen vanuit de hele wereld was de spanning op 27 november in Duisburg om te snijden. Hoewel de buikdanswereld niet zo groot is, reisden de danseressen af vanuit Maleisië, Macao en Brazilië om deel te nemen aan het evenement. Er werd flink gestreden om de titels.
Voor Mariet en Renee gold maar één titel: Duo Fantasy Bellydancers of the world. Na een foutloze en prachtige dans, was het zenuwslopende wachten op de prijsuitreiking begonnen. Deze werd echter dik beloond met de trofee voor de eerste plaats; Bellydancers of the World, duo Fantasy. Een titel om met trots te dragen.