Wat een vreugde!
Wat een vreugde!

Meidenteam Rhode schrijft geschiedenis

Verenigingen

Sint-Oedenrode - Het meidenteam van Rhode - JO13-7M – heeft geschiedenis geschreven door afgelopen weekend kampioen te worden.

Zaterdag was het een drukte van jewelste op sportpark De Neul. Voor het eerst in de clubhistorie van RKSV Rhode kon er een meidenteam kampioen worden. Dan moest er op eigen veld van Keldonk gewonnen worden.
Eerder in de week liet het bestuur van Rhode al weten in de meiden te geloven. Het team werd tot selectie elftal gebombardeerd en voorzien van schitterende trainingspakken.  Al een beetje in de feeststemming werd aan de wedstrijd begonnen. Zoals al het hele seizoen, speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af.
Rhode domineerde en Keldonk kon niet onder de druk uit komen. Geduldig bleven de meiden aandringen en na een 20 minuten ontplofte De Neul na de bevrijdende 1-0. Het uitzinnige publiek was al zo aan het feesten dat de 2-0 bijna niet werd opgemerkt. Hierna was het verzet van Keldonk gebroken en eindigde de wedstrijd in 5-0.
"Het is niet te vermijden, wij zijn de beste meiden!" Met deze yell, die de leiders het hele seizoen voor de wedstrijd horen, werd het feest begonnen. Na het uitreiken van de kampioensschaal en de medailles, vloeide de kinderchampagne rijkelijk. Natuurlijk werd ook nog een rondje op de platte kar door het centrum van Rooi gereden. Een unieke prestatie van Suze, Fee, Indi, Anne, Elzey, Jelske, Sam, Donna, Mirthe, Zira, Manouk, Noor, Robin en hun leiders Patrick, Gerton en Millo.