Onderin in het midden zit Hylke, rechts naast haar Asena.
Onderin in het midden zit Hylke, rechts naast haar Asena.

Tassen vol hulp voor de Nierstichting

Algemeen

Asena Dapperen en Hylke van den Boomen zijn twee Rooise leerlingen aan het Heerbeeck College te Best. Samen met zes andere studenten van het 5e jaar VWO Atheneum zijn ze voor een schoolopdracht het bedrijfje JC Baggin gestart. De opbrengsten gaan naar een goed doel. De tieners hebben gekozen voor de Nierstichting.

JC Baggin koopt katoenen tassen met leuke prints in om ze weer te verkopen. Zo makkelijk is het echter niet en voornaam is dat iedere student aandeelhouders aandraagt. Hoe gaat dat in zijn werk en hebben de 'ondernemers' nog meer hulp nodig? We vragen het aan Asena en Hylke.

Hoe werkt jullie bedrijf?
"Voor het vak Management & Organisatie zijn wij een bedrijfje begonnen waar we een x aantal uur per week aan moeten werken. Zo plannen wij als groep iedere week twee vergaderingen, waar we bij elkaar komen en de gang van zaken bespreken. Ook als iemand een nieuw idee heeft voor het kunnen promoten van ons product of voor een nieuw ontwerp voor op de tassen die we gaan verkopen, bespreken we dit. Verder werkt iedereen individueel. We verdelen de taken en stellen deadlines in voor het inleveren van een bepaalde opdracht, zoals het vinden van aandeelhouders en het werken aan ons ondernemingsplan."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant