Lou Tellegen was de eerste echte Hollywoodster.
Lou Tellegen was de eerste echte Hollywoodster.

Win kaarten voor vertelling over Lou Tellegen

Cultuur

Sint-Oedenrode / Helmond - Lou Tellegen is hoofdfiguur in 'De Eerste Vrouw', Het nieuwe boek van schrijfster en columnist Susan Smit. Tellegen kwam uit Sint Oedenrode en werd een fameus filmacteur. En niet zomaar een. Zelfs Steven Spielberg werkt momenteel aan de film 'The Rivals' waarin Tellegen ook de hoofdfiguur is. Op 24 november komt Susan Smit naar de Cacaofabriek in Helmond om te vertellen over Lou Tellegen. Want wat voor persoon was hij nu eigenlijk?

Lou Tellegen was een vechter, gokker en hartenbreker met een engelen gezicht. Samen met zijn vrouw, operazangeres Geraldine Farrar vormde hij een legendarisch artiestenkoppel. In De eerste vrouw verbeeldt Susan Smit met trefzekere pen hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hartstochtelijke liefde die is gedoemd te mislukken. Maar tegelijkertijd is de roman het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in een gruwelijke oorlog haar onschuld verliest; de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt, en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film. Susan heeft inmiddels veertien succesvolle boeken op haar naam staan. Ze schrijft ook boeken over persoonlijke ontwikkeling, zoals 'Wijze Vrouwen' en 'En dan de liefde'. Van haar laatste roman Gisèle werden ruim 30.000 exemplaren verkocht. 

WINAKTIE:
Wil je aanwezig zijn bij het verhaal van Susan Smit in De Cacaofabriek? Beantwoord dan de volgende prijsvraag en maak kans op 2 kaarten: Susan Smit schreef al eerder een open feiten gebaseerd liefdes verhaal. Dit verhaal speelde zich af tijdens de tweede wereld oorlog. Wat was de titel van dit boek? Stuur het antwoord naar publiciteit@cacaofabriek.nl