Afbeelding

Gemeentelijke waardering voor Wim van Hees

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het bestuur van de stichting Smitsorgel H. Martinuskerk (centrum) hield op 14 november een bijzondere bestuursvergadering. Bij deze vergadering was burgemeester Peter Maas te gast. Hij bracht namens de gemeente een attentie mee voor bestuurslid Wim van Hees. Wim heeft vele jaren grote inzet - en verdiensten voor de stichting betoond.

De stichting kwam in 1996 tot stand door Wim van Hees. Vanaf de oprichting tot 2010 was hij onafgebroken voorzitter / secretaris. Hij was de initiator van de restauratie van het ernstig in verval geraakte Smitsorgel. In 2001 was de restauratie gereed en vond de inspeling plaats tijdens de feestelijke week rond 11 november, de naamdag van de Heilige Martinus van Tours (Sint Maarten). Acties zoals de loterij met de naam "een gok waar muziek in zit" en de voetbalwedstrijd tussen het team van RHODE en de professionals van PSV zullen veel Rooienaren zich vast nog kunnen herinneren. Zowel de loterij als de voetbalwedstrijd waren voor Rooi heel bijzonder en - een groot succes. Twee van nature verschillende organisaties, voetbal en orgel, hadden elkaar dat succes bezorgd.

Om het Smitsorgel in goede staat te houden is regelmatige bespeling noodzakelijk. Ook daarvoor heeft Wim van Hees na de restauratie veel initiatieven ontplooid en zaken tot stand gebracht zodat het Smitsorgel nu in een erg goede staat verkeert en klaar is voor de toekomst. Wim zit nu nog in het stichtingsbestuur en zijn inbreng is daar zeer waardevol.

In zijn toespraak memoreerde de burgemeester ook de vele overige activiteiten die Wim in het verleden als vrijwilliger op zich nam o.a. dat hij Prins Carnaval was, penningmeester van de vriendenclub voor de Fanfare Nos Jungit Apollo, penningmeester van de club van "oud" carnavalsprinsen, penningmeester van het schoolbestuur van basisschool H. Antonius van Padua in Nijnsel, voorzitter/bestuurslid van Tennisvereniging de Kienehoef en lid van buurtvereniging SKOK. De attentie die de burgemeester overhandigde, een horloge met de ingegraveerde gemeentenaam Sint-Oedenrode, is binnenkort een collectors-item.

De collega-bestuurders van de orgelstichting vonden het een terechte erkenning voor Wim die hem zeer gegund is. Zij zijn erg blij dat deze veelzijdige persoon deel van hun bestuur uitmaakt en ze hopen dat Wim, ondanks de fysieke beperkingen die hem op dit moment parten spelen, nog jaren bestuurslid blijft.