Afbeelding

Bouw Boskantse huizen ingepland na ondertekening

Algemeen

Sint-Oedenrode - Directeur/bestuurder bij Wovesto, dhr. Overmars, en directeur dhr. Van Wanrooij namens Van Wanrooij Projectontwikkeling, tekenden maandagmiddag een turnkey-overeenkomst voor 11 huurwoningen voor het project De Wilgen te Boskant.

Project De Wilgen betreft een uitbreidingslocatie van het kerkdorp Boskant. De beoogde nieuwbouw van deze uitbreidingslocatie betreft een combinatie van sociale huurwoningen en vrije sector koopwoningen. Wovesto heeft op de locatie reeds meerdere huurwoningen gerealiseerd. De wens was om met het woningconcept Optio van Van Wanrooij de eerstvolgende 11 huurwoningen te realiseren. De woningen voldoen aan de wensen van Wovesto en passen binnen het beleid van de gemeente. De 11 huurwoningen worden met een EPN van 0 uitgevoerd en zijn hiermee fors energiezuiniger dan de eis van het Bouwbesluit.

Ontwerp
Architectenbureau Visser en Bouwman uit 's-Hertogenbosch tekende voor het woningontwerp. De woningen zijn ontworpen in een warme stijl, die past bij de gebouwde omgeving. Alle woningen zijn met een hoog kwaliteitsniveau ontworpen, zowel qua ruimte, qua aansluiting op de openbare inrichting als ook ten aanzien van materialisering en afwerking. Naar verwachting zal februari 2017 de bouw van de 11 huurwoningen starten. De bouw zal worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Gebr. van Stiphout uit Sint-Oedenrode. Van Wanrooij heeft op dezelfde uitbreidingslocatie in Boskant enkele weken geleden 16 koopwoningen in verkoop genomen, verdeeld in 12 rijwoningen en 4 tweekappers. De belangstelling is erg goed. Nagenoeg alle woningen zijn inmiddels verkocht. De bouw van ook deze woningen zal naar verwachting in het voorjaar plaatsvinden. Alle woningen, i.c. 11 huurwoningen en 16 koopwoningen zullen naar verwachting eind 2017 worden opgeleverd.