Afbeelding

De Knolletjes blikken terug en vooruit

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Knolletjes zijn de bollebozen van Sint-Oedenrode. Tenminste, nog een paar weken. Of het moet zijn dat ze De Rooise Kwis ook komende editie weer op hun naam schrijven. MooiRooi blikt samen met de heren en dames terug op afgelopen jaar, maar kijkt ook met hen vooruit…

Teamnaam: de Knolletjes
Aantal personen: 30-40
Thuisbasis: Manege Hertog Jan van Brabant ("manege de Leijer"); vanwege de ligging werken we tijdens de quiz vanuit Mariëndael.

Hadden jullie verwacht dat jullie zouden winnen?
"Nee, zeker niet."

Wat was jullie tactiek? En is de tactiek dit jaar hetzelfde?
"We proberen de vragen bij de juiste personen te krijgen. Bij degenen die ze het beste op kunnen lossen. Daarnaast is het houden van het overzicht belangrijk: wie is waar mee bezig? Wat is klaar en wat nog niet? Hoe we dat doen? Dat vertellen we niet aan de concurrentie!"

Wat is jullie sterke punt en wat is het minder sterke punt?
"We zijn een grote zeer diverse groep en we kennen elkaar redelijk goed. Daar maken we gebruik van. Discipline is geen sterk punt van de meesten van ons, improviseren weer wel."

Denken jullie dit jaar weer kans te maken?
"Vorig jaar hadden we ook een grote portie geluk met de juiste persoon voor de speciale opdracht. Of dat weer gaat lukken moeten we afwachten, maar we gaan zeker voor een podiumplek."

Wat vinden jullie zo leuk aan De Rooise Kwis?
"In al onze diversiteit gezamenlijk achter de oplossingen aan. De vragen en opdrachten zijn altijd van hoge kwaliteit; uitdagend en gevarieerd. Ieder draagt zijn eigen steentje bij, van de accommodatie tot de coördinatie, van de chauffeurs van de buitendienst tot de specialisten in de binnendienst."

Zijn er nog verbeterpunten voor de organisatie?
"De avond van de prijsuitreiking is wat langdradig. Maar zoals gezegd, de organisatie en de inhoud van de quiz zitten prima in elkaar."