Afbeelding

Bouwsociëteit Meierijstad ook voor Rooise vakgenoten

Zakelijk

De Schijndelse bouwsociëteit wordt vanaf 1 januari Bouwsociëteit Meierijstad. "Met Meierijstad in het vooruitschiet gaan ook wij de vleugels uitslaan. We roepen vakgenoten uit Sint-Oedenrode en Veghel op zich bij ons te voegen", aldus penningmeester Rob Baas.

Tekst: Tjanne Hartman

De stichting heeft nu vijftig leden: ontwikkelaars, notarissen, makelaars, aannemers, architecten, stedenbouwkundigen, financiers: iedereen die een link heeft met de bouw- en vastgoedsector en woont en/of werkt in Meierijstad kan zich aansluiten. De sociëteit heeft twee doelen: netwerken en sparren met vakgenoten. De bijeenkomsten hebben meestal een formeel deel waarvoor bijvoorbeeld een spreker wordt uitgenodigd en eindigen met een informeel gedeelte. Ook staan met regelmaat bedrijfsbezoeken aan ondernemingen (eventueel) van eigen leden op het programma. De sociëteit komt zes keer per jaar bij elkaar in Café De Sok. "Maar de locatie gaat vanaf volgend jaar rouleren, zodat we ook in Sint-Oedenrode en Veghel komen", vertelt secretaresse Karina van Tartwijk.

Dezelfde bloedgroep
De Schijndelse Bouwsociëteit is sinds 2012 een stichting. Al enige tijd is het bestuur, naast Baas en Van Tartwijk ook bestaande uit voorzitter Robert van den Brand, bezig om uit te breiden richting Meierijstad. De eerste leden uit Sint-Oedenrode en Veghel hebben zich al bij de club aangesloten. De laatste bijeenkomst van dit jaar, 24 november, vindt plaats in het nieuwe kantoor van Vanderlande in Veghel. Een eerste stap over de Schijndelse gemeentegrens richting Meierijstad. Baas: "Er verandert weinig zodra we Bouwsociëteit Meierijstad worden, we zijn tenslotte ondernemers met dezelfde bloedgroep qua vakgebied. Het is heel prettig om in een informele setting van gedachten te wisselen over de markt en over je werk. Dat is verrijking die het lidmaatschap oplevert."

In 2009 organiseerde de gemeente Schijndel de zogenoemde 'Bouwtafel, Schijndel bouwt' om met bouwers en makelaars te brainstormen over een toekomstvisie. Aanleiding daarvan was onder meer een aantal grote ontwikkellocaties dat beschikbaar kwamen, zoals het nieuwe deel van Hulzenbraak. "We waren enthousiast en hebben het doorgezet", blikt Baas terug. "Dat kwam ook omdat Robert en ik al bij de Bossche Bouwsociëteit zaten en een dergelijk initiatief graag in Schijndel wilden starten."

Meer weten of lid worden? Zie www.schijndelsebouwsocieteit.nl