Koen van der Wijst (r) werd vorig jaar verkozen tot Sportman van het Jaar.
Koen van der Wijst (r) werd vorig jaar verkozen tot Sportman van het Jaar.

Aanmelding Sportgala geopend

Algemeen

Sint-Oedenrode - De aanmelding voor het jaarlijkse Sportgala is weer geopend. Tijdens dit Sportgala worden al meer dan 25 jaar de sporters van Sint-Oedenrode op professionele wijze gehuldigd. Ook worden de titels van Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sportvrijwilliger en Sporttalent van het jaar uitgereikt. Sint-Oedenrode kent enorm veel talentvolle sporters. Sporters die met veel fanatisme en enthousiasme de kleuren van de Rooise verenigingen verdedigen en sporters die hun hele leven wijden aan de sport. Dit talent vraagt dan ook om een jaarlijks Sportgala. Het gala vindt plaats op vrijdagavond 10 maart 2017 in Grand Café en Zalencentrum De Beurs.

Aanmelden kandidaten 2016
De aanmeldingsformulieren voor de kampioenen 2016 zijn deze week verzonden aan de Rooise sportverenigingen. Ook Rooise sportkampioenen die lid zijn van een sportvereniging buiten Sint-Oedenrode kunnen voor informatie en het toezenden van aanmeldingsformulieren contact opnemen met de stichting via Jacqueline van der Heijden, telefoonnummer (0413) 481318, email j.vd.heijden@sint-oedenrode.nl. Daarnaast ontvangt de Stichting graag de aanmeldingen voor Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sportvrijwillig(st)er 2016. Bijzondere talenten kunnen ook bij de Stichting worden aangemeld. De stichting ontvangt de aanmeldingen graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 15 december 2016.

Criteria
In het algemeen geldt dat kandidaten in Sint-Oedenrode moeten wonen. Echter wanneer zij, bijvoorbeeld voor studie of werk, tijdelijk niet in de gemeente Sint-Oedenrode staan ingeschreven, maar maatschappelijk sociaal (bijvoorbeeld via hun sport) wel nadrukkelijk aan Sint-Oedenrode zijn verbonden, wordt hiermee voldaan aan het criterium 'woonachtig in Sint-Oedenrode'.

Criteria voor te huldigen sportkampioenen
-
kampioen moet woonachtig zijn in de gemeente Sint-Oedenrode of lid zijn van een Rooise sportvereniging. Voor dit laatste geldt dat het kampioenschap is behaald onder de vlag van deze Rooise sportvereniging;
- kampioen kan zowel jeugd als volwassene zijn;
- kampioen moet lid zijn van een vereniging die (via de sportbond) is aangesloten bij NOC*NSF;
- kampioen moet een door de sportbond c.q. NOC*NSF erkend kampioenschap hebben behaald;
- kampioen moet een kampioenschap hebben behaald op provinciaal, landelijk, Europees, wereld, of Olympisch niveau of een 2de of 3de plaats hebben behaald op landelijk, Europees, wereld, of Olympisch niveau;
- de stichting behoudt zich het recht voor in voorkomende gevallen hiervan af te wijken.

Criteria voor nominaties Sportman, Sportvrouw, Sportploeg
Om in aanmerking te komen voor de nominaties Sportman, Sportvrouw, Sportploeg gelden andere criteria. Hiervoor hoeft men géén kampioenschap op bovengenoemde niveaus te hebben behaald. Criteria zijn:
- genomineerde moet woonachtig zijn in de gemeente Sint-Oedenrode;
- genomineerde kan zowel jeugd als volwassene zijn;
- genomineerde hoeft geen kampioenschap te hebben behaald op provinciaal, landelijk, Europees, wereld of olympisch niveau. In principe kan iedereen die een bijzondere sportprestatie heeft verricht hiervoor in aanmerking komen;
- de stichting behoudt zich het recht voor in voorkomende gevallen hiervan af te wijken.

Geef kandidaten door voor de titel Sportvrijwillig(st)er 2016
De verkiezing tot Sportvrijwillig(st)er van het jaar is eigenlijk symbolisch. Immers alle vrijwilligers verdienen deze titel! Toch willen wij hierbij extra aandacht vragen voor deze titel. Voor al deze onmisbare en belangrijke vrijwilligers hebben we heel veel waardering. Wij willen dan ook dringend vragen om de vrijwilliger(s), in de breedste zin van het woord, voor te dragen voor deze titel. De vrijwilliger moet woonachtig zijn in de gemeente Sint-Oedenrode, of vrijwilligerswerk doen voor een Rooise sportvereniging.

Sporttalent 2016
Tijdens het gala wordt ook het 'Sporttalent van 2016' bekendgemaakt. Hiervoor gelden geen specifieke criteria. Kent u een sporttalent? Meld hem of haar dan meteen aan!

Meer informatie?
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Stichting Sportgala Sint-Oedenrode, via Jacqueline van der Heijden, telefoonnummer (0413) 481318, email j.vd.heijden@sint-oedenrode.nl Ook voor het aanvragen van (extra) aanmeldingsformulieren kunt u contact opnemen met Jacqueline.