Afbeelding

Eerste Open podium Mariëndael slaat goed aan

Cultuur

Sint-Oedenrode - Vrijdagavond 11 november had Mariëndael een primeur. Voor het eerst had het cultureel centrum namelijk een Open podium. Muziekdocent Kornelis Lievense was één van de initiatiefnemers en wil het idee, dat in Schijndel al meerdere malen heeft plaatsgevonden, nu ook naar Rooi brengen.

Iedereen die muziek maakt en het leuk vindt om hun talent te laten zien, kon zich inschrijven. Alles was geheel kosteloos, ook voor de toeschouwers werd er geen entree gevraagd. Rond de klok van 21:00 uur vond het eerste optreden plaats. Een aantal deelnemers kwam uit Schijndel. ''Die ken ik al van het Open podium in Schijndel en zo zijn zij hier nu ook terecht gekomen in Rooi'', legt Lievense uit. "We hebben ook een aantal deelnemers hier uit het dorp, wat natuurlijk ook de insteek is.'' Uit Rooi deden onder andere Dennis van de Sande en Janne van de Wertering mee. 

In Schijndel wordt het Open podium nu al zo'n vier jaar georganiseerd en is het intussen zo gegroeid dat het vier keer per jaar gehouden wordt. Lievense hoopt dat het hier in Mariëndael ook zo goed aanslaat. Deze eerste keer was in elk geval al een goed begin dat veel goeds beloofde. De zaal zat lekker vol met ouders, opa's en oma's en muziekliefhebbers die werden getrakteerd op goede optredens en allerlei verschillende muziekstijlen. Hapjes, drankjes en lekker live muziek luisteren, alle ingrediënten voor een gezellige vrijdagavond.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding