Afbeelding

Carmen van Hoof wint peaceposterwedstrijd

Algemeen

Sint-Oedenrode - Deze week stond in het teken van respect. In de week van 7 tot en met 13 november is het thema rondom deze week: jij maakt het verschil! In Sint-Oedenrode vond in dit kader daarom vandaag de dag van het respect plaats. Verschillende basisscholen uit Sint-Oedenrode namen deel aan deze dag en hebben hiervoor meegedaan met de wereldwijde Peaceposterwedstrijd. Vandaag vond de prijsuitreiking plaats.

Geroezemoes en heel veel blije, vrolijke kinderen. Het duurt niet lang of iedereen zit netjes op zijn of haar stoel. Omringd door de fantastische tekeningen die ze zelf allemaal gemaakt hebben.
Voordat de winnaars bekend gemaakt worden wordt er eerst naar een film gekeken over respect. Loco-burgemeester Jeanne Hendriks begint de voorstelling met een eigen verhaal. "Ik heb gisteren het eerste mantelzorgercomlpiment uitgereikt aan een jongen van achttien. Daar mogen we bij stilstaan, dat verdient echt respect."

Na het openingswoord wordt de film gestart. De film Bounty is uitgekozen om de leerlingen na te laten denken. De doodse stilte tijdens de film geeft al aan dat de kinderen onder de indruk zijn van de film. Een eigentijdse film over hiphop, respect, jezelf zijn en jezelf blijven.

Bart Lips van de Lions krijgt uiteindelijk de eer om de prijzen uit te reiken. De aanmoedigingsprijs gaat dit jaar naar Roos Ooijen van basisschool de Sprongh. De derde prijs is voor Donna Foederer van basisschool Eerschot en de tweede prijs is voor Tim Eshuis van de Odaschool. Daarna is het tijd om de eerste prijs uit te reiken. De spanning in de zaal is te voelen en de kinderen beginnen langzaam te klappen en te stampen met hun voeten. Bart Lips laat de leerlingen niet langer in spanning. "De winnares van dit jaar is Carmen van Hoof van basisschool de Sprongh! Carmen had een prachtige tekening gemaakt met een witte duif, een peaceteken en heel veel andere zaken die met respect te maken hebben," aldus Bart. Een prachtig resultaat. Carmen mag met haar tekening meedoen met de Nederlandse verkiezingen. Wie weet komt ze nog een stapje verder.




 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding