Marja van Aarle is creatief met zowel de pc als met het penceel
Marja van Aarle is creatief met zowel de pc als met het penceel

"Ik vond het zonde dat die tekening naar zolder zou gaan"

Cultuur

Sint-Oedenrode - "Toen mijn collega haar tekening oprolde en zei: 'zo die kan ook naar zolder', dacht ik nu moet ik toch echt aan mijn website beginnen. Ik liep al langer met het idee rond om een website voor creatieve mensen te bouwen en dit was voor mij de aanleiding om nu ook echt te beginnen".

Aan het woord is Marja van Aarle uit Boskant. Met haar website www.artdemeierij.nl wil zij kunstenaars uit de gemeente Meierijstad een podium bieden om hun werken te tonen. "Maar", zo zegt ze, "als er iemand uit een buurgemeente iets wil laten zien dan doe ik daar ook niet moeilijk over. Grenzen zijn maar lijntjes op een kaart".

Met haar website geeft Marja kunstenaars uit Meierijstad de kans om hun werken te presenteren, het is een soort van etalage. "Daarmee bedoel ik presenteren in de breedste zin van het woord. Alles kan, iemand kan zijn schilderijen of tekeningen laten zien, maar het plaatsen van foto's van een beeld behoort ook tot de mogelijkheden", vervolgt Marja vol enthousiasme. "Ik zou het zelf ook heel mooi vinden als mensen met een bijzonder ambacht zoals een smid of een stoelenmatter zich met hun werk op de site zouden willen laten zien".

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant