Geert van der Hagen (r) en Roel Kouwenberg.
Geert van der Hagen (r) en Roel Kouwenberg.

Rooienaar heeft beste Escape Room van Nederland

Zakelijk

Sint-Oedenrode / Veghel - De Rooise ondernemer Geert van der Hagen heeft een prestigieuze prijs gewonnen. Zijn Escape Room in Veghel is verkozen tot de beste Escape Room van Nederland. Een flinke prestatie, aangezien er in Nederland inmiddels 420 escape rooms zijn.

De Escape Room van Van der Hagen en zijn zakenpartner Roel Kouwenberg is sinds anderhalf jaar gesitueerd in de Noordkade in Veghel. Het spel is geheel in stijl van de oude voederfabriek gemaakt en neemt de mensen mee terug in de tijd, naar 1937 om precies te zijn. Voor de verkiezing zorgde deze beleving, maar ook de kwaliteit van het spel er voor dat de heren er met de titel van door gingen.

Ondertussen zijn Van der Hagen en Kouwenberg druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe Escape Room, maar dan van grotere orde. Het idee is om een silo daarvoor in te richten. "Dan praat je al snel over een attractie die ver over de huidige Escape Room heen gaat", vertelt Van der Hagen. Voor de ontwikkeling van dat plan hebben ze Rooienaar Gert van der Kaay in de arm genomen.