Nipt verlies Rhode

Net als in de seizoenopening, de bekerwedstrijd, moest Rhode weer zijn meerdere erkennen in Oirschot Vooruit. Toen werd kansloos met 1-4 verloren, nu waren de krachtsverschillen kleiner, het werd 0-1 voor Oirschot Vooruit.

De eerste kans was na zo'n minuut of 5 voor Oirschot toen een vrije trap ongeveer op de penaltystip terecht kwam, maar uiteindelijk toch kon worden uitverdedigd. In de 6e minuut waren er ook wat gevaarlijke momenten voor het doel van Oirschot Vooruit na een actie van Kyron Brus, die na een blessure weer voor het eerst in de basis stond. Zowel Rhode als Oirschot kregen een aantal mogelijkheden. De beste kansen waren in de 24e en 32e minuut voor Oirschot Vooruit, maar doelman Paul van Heesch had 2 goede reddingen in huis. In de 35e minuut was hij echter kansloos. Van rechts kwam er een voorzet op maat op spits Joris Swaans en hij zocht de verre hoek, 0-1.

Na rust werd het tempo wat opgevoerd. Na een eerste kans voor Oirschot Vooruit was er in de 49e minuut een kans voor Kyron Brus. Hij werd in de 16-meter aangetikt, de scheidsrechter floot wel, maar had kennelijk iets anders gezien dan de Rhode aanhang, want er volgde een vrije trap voor Oirschot Vooruit. Het spel ging vervolgens goed op en neer met kansen voor Oirschot Vooruit, maar zeker ook voor Rhode. Die kwamen voor Rhode uit een actie van Koen vd Zanden, en uit voorzeten van Paul Smeets en Bas van Kuringen. Vervolgens kreeg Oirschot Vooruit in de 70e minuut een strafschop. Bas van Kuringen werd geduwd en viel met zijn hand ongelukkig op de bal, de strafschop was een zware straf, maar werd gelukkig ook gemist. In de 73e minuut was er een goede kans voor Rhode, een voorzet van Daan van Dinten werd door Mart Krüsemann ingekopt, maar helaas ging de bal net naast. Er volgden nog een aantal mogelijkheden, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Oirschot Vooruit kon zelfs in de 84e minuut de strijd al beslissen, de rechterspits kwam vrij voor goal, maar zijn schot ging tegen de paal. De laatste kansen waren tenslotte voor Rhode, uit een corner schoot Paul Smeets tweemaal op goal, maar jammer genoeg wilde de gelijkmaker niet vallen.

Zondag: Rhode – Prinses Irene
Na twee uitwedstrijden stonden er 2 thuiswedstrijden op het programma, na Oirschot Vooruit komt a.s. zondag Prinses Irene op bezoek. Prinses Irene draait een goed seizoen, staat op de 5e plaats, en won zondag van koploper Helvoirt dat door die nederlaag de eerste periodetitel en de koppositie aan Heeswijk verspeelde.