Ollandia trekt aan langste eind in spannende pot

Olland - In een stralende herfstzon verwelkomde Ollandia afgelopen zondag Racing Boys uit Deurne.

In de eerste helft was Ollandia vanaf de allereerste minuut op jacht naar een doelpunt. Het spel was niet direct een ware lust voor het oog, maar het zette Racing Boys meerdere malen op het verkeerde been. Daarentegen gaven de spelers van Racing Boys zich niet meteen gewonnen. Ollandia moest voor iedere meter ruimte een flinke strijd leveren.
Gedurende de eerste helft werden de kansen voor Ollandia talrijker. Het duo Stefan Erven en Gerbe Voets wist elkaar meerdere malen te vinden. Ze bestookten samen het doel van Racing Boys. Doordat een doelpunt uitbleef, leek er onrust binnen het team te ontstaan. Er was soms onnodig balverlies. In de 38e min. wist Gerbe Voets namens Ollandia de bal via een droge schuiver in de lange hoek te schieten. De 1-0 was een beloning voor het harde werk van de hele ploeg. In de tweede helft probeerde de gasten op gelijke hoogte te komen. De thuisploeg gaf de overwinning niet zomaar uit handen. Racing Boys speelde fel en wist slim te counteren. De timing van keeper Tom Wouters was enkele malen fenomenaal, waardoor hij de bal tijdig vast kon klemmen. Hierdoor wist hij erger te voorkomen. Naarmate de tweede helft vorderde, werd het spel van Ollandia minder. De voorsprong verdedigen had de hoogste prioriteit. Ondertussen probeerden ze nog de voorsprong te vergroten, maar de bal vloog respectievelijk tegen de paal of net over de lat. Het spel van Racing Boys werd feller en Ollandia probeerde hier in mee te gaan. De slotfase was zenuwslopend met een lange blessuretijd. Racing Boys kreeg na appèl een vrije trap op de perfecte positie op de rand van het 16 meter gebied. Gelukkig voerde de Ollandse verdediging zijn taak prima uit en het gevaar leek even geweken. Terwijl de Ollandse supporters hoopten op een overwinning leek het een eeuwigheid te duren, voordat er afgefloten werd door de scheidsrechter. Het spel was eerder een overlevingsstrijd geworden in plaats van fraai voetbalspel. Bij het horen van het fluitsignaal, was de winst voor Ollandia. Deze overwinning is zeer welkom en zo klimt Ollandia langzaam naar boven op de ranglijst. Volgende week zondag heeft Ollandia verplicht een vrij weekend. Op 13 november a.s. spelen ze een thuiswedstrijd tegen RKGSV 1.