Moeizaam gelijkspel voor Boskant

Boskant heeft geen gemakkelijke middag gehad bij Maliskamp. De thuisclub was fysiek iets beter en maakte het Boskant met vlijmscherpe counters, het een aantal keren knap lastig.

De eerste speldenprikken waren voor de thuisclub. In de 9e minuut leverde dat een kans op voor Jordy Konings; z'n inzet kon gemakkelijk worden verwerkt door Boskant doelman Geert Foolen. In de 14e minuut creëerde de thuisclub na een snelle uitval opnieuw een kans, maar ook de snelle Jasper van Schijndel zag zijn inzet eindigen in de handen van Geert. In de 26e minuut was Jasper namens Maliskamp opnieuw gevaarlijk, maar z'n omhaal werd door Geert keurig over de achterlijn getikt. Uit de corner die volgde kwam de thuisclub wel een voorsprong op. Nadat de bal werd weggekopt, kwam een inzet van een van de middenvelders voor de voeten van Kilian van Schijndel die van dichtbij binnentikte: 1-0. In de periode daarna kreeg Boskant enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker. In de 30e minuut was doelman Daniel Gonzales van Maliskamp de gevierde man toen hij na een corner een kopbal van Roy van der Linden overtikte. Op de snoeiharde schuiver van Rens van de Wijdeven, enkele minuten later, was hij kansloos. Maar de bal raakte eerst de ene en daarna de andere paal voordat hij kon worden uitverdedigd. Pech voor Boskant. In de 40e minuut kreeg Roy, na een goed uitgespeelde aanval, de bal van Mark van der Heijden op een presenteerblaadje, maar de schuiver van Roy miste de juiste richting en ging voorlangs.
Na rust ging het lange tijd gelijk op. Boskant probeerde druk te zetten en Maliskamp loerde op de snelle counter. Het was meteen ook aan beide kansen een mindere periode in de wedstrijd. Veel balverlies en onzuivere passes zodat echte kansen nauwelijks werden gecreëerd. Na een kansje voor Jim in de 67e minuut, doelman Gonzales was net iets eerder bij de diep gespeelde bal, viel in de 79e minuut de gelijkmaker. De goed fluitende scheidsrechter van Rossem wees na een handsbal van een van de Maliskamp verdedigers, binnen de 16, resoluut naar de stip. Roy van der Linden bleef ijzig kalm en schoot de bal strak binnen: 1-1. Net voor tijd was er nog een kansje voor Maliskamp aanvoerder Ron van Boxtel, maar zijn inzet werd attent door Rens van de Wijdeven geblokkeerd. Toch weer een punt voor Boskant dat zich met dit resultaat handhaaft in de top drie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen koploper BMC op het programma. Opnieuw een zware klus dus. Het zou natuurlijk helemaal prachtig zijn als de wedstrijd gewonnen kan worden!
Boskant 2 leverde opnieuw een goede prestatie door de thuiswedstrijd tegen Deurne 3 met 3-2 te winnen. Het bezet daarmee een uitstekende 2e plek in de rangschikking. Aanstaande zondag staat er voor dit team geen wedstrijd op het programma.