MHC Dames 1 wint slordige wedstrijd

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Concordia uit Roermond op het programma. Bij winst zou er een gat geslagen worden op de ranglijst. Toch werd het team gewaarschuwd. Ondanks dat Concordia onderaan staan zonder punten, is het een ploeg die blijft hockeyen.

Sint-Oedenrode begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten werd er kort gepasst en prima gecombineerd. Dit resulteerde in diverse kansen met uiteindelijk een doelpunt van Puck Schepens uit een strafcorner. Na het doelpunt maakte Sint-Oedenrode de fout waar vooraf voor werd gewaarschuwd. Het team pakte het spel van Concordia op. Het werd slordig waardoor de bal op en neer ging. Sint-Oedenrode kreeg er geen grip op.

Na rust bleef het slordige spel aanhouden. Het lukte Sint-Oedenrode niet om haar eigen spel te spelen. Desondanks waren ze strijdlustig om de wedstrijd te winnen en de nul te houden. Na enige druk op Concordia wist Sint-Oedenrode de cirkel binnen te drinken. Vanuit de rebound wist Floor Rooijakkers te scoren. De achterhoede van Rooi zorgde ervoor dat Concordia enkele kansen kreeg, maar zij wisten deze niet te benutten. Met nog 10 minuten op de klok wist Iris van de Loo de wedstrijd op miraculeuze wijze op slot te gooien: 0-3. Volgende week staat de streekderby tegen De Hopbel uit Schijndel op het programma.