v.l.n.r.: Erik Hoppenbrouwers, Ad van der Heijden en Wim Hulsen.
v.l.n.r.: Erik Hoppenbrouwers, Ad van der Heijden en Wim Hulsen.

Kunstgras korfbal Nijnsel wordt multifunctioneel

Verenigingen

Sint-Oedenrode - Over enkele weken kan korfbal Nijnsel pronken met een gloednieuw kunstgrasveld. Toch zal niet alleen die vereniging profiteren van de aanleg. Het veld wordt multifunctioneel. " Van ons mogen zoveel mogelijk mensen in overleg gebruik maken van dit veld; de basisschool, de voetbalclub, maar ook ouderen die willen sporten", nodigt Erik Hoppenbrouwers als voorzitter van KV Nijnsel uit.

Samen met wethouder Ad van der Heijden en Wim Hulsen namens de gemeente tuurt hij op maandagochtend trots over het veld. Ze zijn blij met wat ze gerealiseerd hebben. De plannen zagen er eerst heel anders uit. "Het was in eerste instantie de bedoeling om drie grasvelden te realiseren op een helft van het voetbaltrainingsveld. Toen kwam Ad met het idee om het hier neer te leggen", wijst Erik. "Een kunstgrasveld kwam ter sprake en met wat schuiven in de begroting werd het mogelijk. Dat hield wel in dat we minder velden zouden krijgen, maar met het stukje trainingsveld achter het kunstgrasveld hebben we daar straks genoeg aan." Topgrass uit Sint-Oedenrode is op dit moment bezig met de aanleg. Het betreft geen kunstgrasveld met de zo veel besproken rubberen korrels. Het gaat om een veld wat met zand wordt ingestrooid. Niet alleen Nijnselse burgers of verenigingen mogen er wat de heren betreft komen sporten. Als KV Rooi of Odisco door weersomstandigheden een slecht veld hebben dan hebben ze eventueel de mogelijkheid om hier te komen trainen. Staat een kunstgrasveld ook bij die verenigingen op het programma? "Daar is nog niets voor ingediend", vervolgt Van der Heijden, "maar de doelstelling van de korfbalbond is om op termijn bij alle korfbalverenigingen kunstgras aan te leggen."

Om de gelegenheid te vieren als een soort 'hoogste punt' wat bereikt is, heeft Hoppenbrouwers koffie en gebak klaar staan. Vooral om zijn dankbaarheid te uiten. "We hebben veel steun gekregen van de gemeente, de voetbalclub en Arent van Dijk. Daar zijn we als korfbalvereniging erg blij mee", geeft de voorzitter tot slot mee.