Afbeelding

Tip van de Prins: Ze zèn ut bei al ooit gewist

Algemeen

Herhalingsoefening

Ervaren mensen, zijn het want ze doen het niet voor de eerste keer. Twee keer dezelfde prins is in het verleden wel eens gebeurd maar dat was ergens halverwege de vorige eeuw. Nu is dat toch echt niet meer de gewoonte. Misschien dat een naamgenoot hem voor is gegaan en krijgen we nu een Bart, Igo, Erwin of Maarten den twidde? Ook een adjudant met een naam die al eens is geweest zou best kunnen. Zijn ze in hun jeugd al actief geweest met carnaval en is het misschien zelfs een voormalige jeugdprins?

Tip 10: Ze zèn ut bei al ooit gewist

Ach, misschien zijn ze wel allebei al ooit kampioen ergens in geweest of zijn ze al ooit de prins op het witte paard geweest en zijn ze allebei getrouwd? Hebben ze al ooit bij de onthulling op het podium gestaan en hebben ze zich voorgedaan gedaan als prins en adjudant en zijn ze het daarom al een keer geweest?

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de diverse jagersgroepjes het er maar moeilijk mee hebben om het juiste koppel op te sporen dit jaar. Hele FBI- achtige taferelen doen zich voor compleet met fotowanden en vrijdagmiddag-updates. De PK-commissie hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat er bij hen wordt ingebroken want hun huizen worden continu bewaakt. Nog even volhouden, een beetje puzzelen, pokéballen verzamelen en foto's analyseren en dan weten we eindelijk wie de Neije Prins van Papgat wordt.

Puzzel 10:

Dat was lastig puzzelen vorige week. Het lijkt me sterk dat iemand die puzzel heeft op kunnen lossen zonder omschrijving. De juiste puzzel 9 kun je vinden op www.papgat.com.

Puzzel 10 is een paardensprongetje. Zoek het gezegde van 17 letters. Het tweede woord heb je nodig voor de bonustip volgende week.

Denk je na wat gegis naar wat is gewist, te weten wie de Neije Prins en zijn adjudant gaan worden? Stuur dan een berichtje aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.