Foto: Marije van der Vliet / MikeDeHigh.com
Foto: Marije van der Vliet / MikeDeHigh.com

VDZ Racing sluit succesvol seizoen af

Sport

Sint-Oedenrode / Twente - Aankomende zondag 30 oktober staat de laatste rally van de Nederlandse kalender op het programma, de Twente Rally in Hengelo en omgeving. Uiteraard staat VDZ Racing hier ook weer aan de start om het seizoen hopelijk in stijl af te sluiten. Na het behalen van de titel in de Nissan 350Z Challenge is de grootste druk er wel af, toch is het team vastbesloten om ook hier een mooie klassering neer te zetten, meetellend voor het zgn. Stoer Kiekuh en Goaan!-klassement waarin Roel van der Zanden momenteel op de 2e plaats staat en vorig jaar nog de titel veroverde met navigatrice Ilse van de Sande.

Helaas is Ilse nog steeds verhinderd door haar onfortuinlijke ongeluk vlak voor de Hellendoorn Rally. Daardoor zal Gijs Boom dit weekend weer naast Roel zitten. Gijs navigeerde Roel ook al in de kampioensrally naar de titel. Gijs en Roel hebben in 1 wedstrijd een indrukwekkend ritme opgebouwd en hadden ook de nodige lol in de auto dus was de keus snel gemaakt om met Gijs het weekend tegemoet te gaan.

Na het succes in de GTC Rally is er 's avonds een klein feestje gehouden met het team, voordat men over ging tot het weer in orde brengen van de Nissan 350Z. Tussen de bedrijven door heeft het team inclusief aanhang en kinderen ook nog gekart om het succes te vieren. De Nissan staat er ondertussen weer helemaal fris en fruitig bij, klaar voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

De Twente Rally bestaat uit 3 klassementsproeven die elk 3 maal verreden zullen worden, goed voor ± 150 kilometer op snelheid. Er waren oorspronkelijk 4 proeven uitgezet, maar door een officialtekort is dit teruggebracht naar 3. Vorig jaar beleefde het team nog hachelijke momenten in de zware mist op de laatste proef en bereikte veel later dan gepland de finish. Hopelijk komt het dit jaar niet zo ver, alhoewel in 2013 een enorme hagelbui voor de veel dwarse taferelen zorgde in het deelnemersveld.

Roel: "De laatste wedstrijd van het seizoen, ik heb er zin in! Met het vele publiek op de DHL Arena en de hairpins daar is het altijd leuk om tot het gaatje te gaan, net als op de overige proeven trouwens. De titel hebben we dan wel binnen en ook de titel in de klasse R-GT is al een feit, ik zou het toch wel leuk vinden om hier minimaal weer een 2e plaats te halen en als het even kan de 1e plaats! Met Gijs naast me ben ik zeer benieuwd wat we dit weekend kunnen presteren, aangezien onze snelheid in de GTC echt lekker was. Het is jammer dat Ilse er dit weekend niet naast zit maar het is niet anders. Haar gezondheid is het allerbelangrijkste! Toen zij eenmaal naast me zat in de Nissan is het allemaal onze kant opgevallen en daarom is het zo balen dat zij er dit seizoen niet meer bij is."