Afbeelding

Springwedstrijd Sint Oedenrode druk bezocht

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend stond manege De Pijnhorst in het teken van de eerste selectiewedstrijd springen voor zowel de pony's als de paarden. Ook de Rooise ruiters kwamen hier aan de start.

Joris Bekkers en zijn pony Lorenzo wisten tijdens deze eerste selectiewedstrijd met de winst naar huis te gaan. In de klasse D-L werd door deze combinatie na een foutloos basisparcours een razendsnelle barragerit neergezet waarna het oranje lint mocht worden omgehangen.
Op zaterdagavond werd de klasse B voor de paarden verreden. De Rooise amazones waren hier goed vertegenwoordigd. Anne Jansen en Hirkowitz reden twee nette en foutloze rondes en werden beloond met een derde prijs. Ook Sterre Basstein reed met Grace twee nette en foutloze rondes en werd zevende. Frans Wouters was met drie paarden afgereisd naar Sint Oedenrode welke het rijtje compleet maakte. Britt Lindhout en Lieve van de Sonniuswijk werden na twee foutloze rondes achtste gevolgd door Judith Martens en Lynn van de Sonniuswijk. Zij legden na twee foutloze rondes beslag op de negende plek. Britt Lindhout had twee troeven in de strijd en werd tiende met K-Fiore Hop. In de klasse L reden Isabel Geers en Alexander twee foutloze rondes en werden hier zesde.
Een weekend eerder werd een selectiewedstrijd dressuur voor de ponyruiters verreden in Geldrop. Nienke Theuns en Thunder Beauty werden hier tweede in de klasse DE-L1.