Sara toont trots haar gouden plak. Links staat Keira uit Liempde.
Sara toont trots haar gouden plak. Links staat Keira uit Liempde.

Sara van de Wetering Zuid-Nederlands Kampioen

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 22 oktober gingen 4 judoka's van Dai-Ippo naar Gilze om hun krachten te meten. Eén van hen werd Zuid-Nederlands kampioen: Sara van de Wetering.

Deze keer ging het om de Zuid-Nederlandse kampioenschappen in de leeftijdscategorie -10 en -12 jaar. Wick van de Ven beet het spits af. Hij had goed naar de laatste instructie geluisterd en ging vol goede moed de mat op. Zijn eerste twee partijen wist hij vrij eenvoudig te winnen. Zijn derde partij zou hem bij de laatste vier brengen. Ondanks dat hij geen fout maakte, werd hij toch snel verrast door een snelle actie van zijn tegenstander. Hij verloor de partij en moest zich opmaken voor een partij om plek drie. Het was lang spannend. Helaas moest hij aan het einde zijn meerdere erkennen. Wick werd vijfde.

's Middags kwamen Marlène Kastelijn, Alizee Foolen en Sara van de Wetering de mat op. Helaas ging het voor Alizee en Marlène nog net te snel. Maar met goed judo hebben zij laten zien op de goede weg te zijn. Voor Sara van de Wetering ging het super. Ze liet zien een echte knokker te zijn. Ze maakte vaak gebruik van een harde offerworp. Deze worp lukte in elke partij. Haar tweede partij dreigde mis te gaan, totdat ze het gaatje in de verdediging zag. Meteen sloeg Sara genadeloos toe. In de finale kwam ze tegenover Keira Kreijveld te staan. Jammer voor Keira, maar Sara wilde echt winnen. Na een halve minuut kreeg Sara haar pakking weer goed. Meteen zette ze haar wapen in en met haar zeer snelle en harde offerworp maakte ze een einde aan de droom van Keira. Sara dus kampioen bij de meisjes -12 jaar tot 44 kg en Keira zeer verdiend tweede. De andere judoka's gaan komend weekeinde voor een revanche tijdens het 37e Internationale Klompentoernooi. Zaterdag 29 oktober de jeugd tot 12 jaar en op zondag 30 oktober alle oudere judoka's.