Afbeelding

Meyke Foolen wint dressuur klasse B

Sport

Sint-Oedenrode - Net voor de herfstvakantie was in Lieshout nog een dressuurwedstrijd voor pony`s. Meyke Foolen en haar pony Coctail startten twee proeven in de klasse B. De jury was zeer tevreden over deze combinatie en beloonde de proeven met respectievelijk 69.0% en 71.7%. Deze percentages waren goed genoeg voor twee eerste prijzen.

Marit Foolen startte ook in deze rubriek met haar pony Chiara. Zij startten ook twee proeven
en werden beloond met 61.3 en 61.2%, goed voor een derde en vierde plaats. Michelle Westerdijk haar paard Approval T startte vrijdag op een subtopwedstrijd in de Mortel. In de klasse ZZ Zwaar beloonde de juryleden haar met een gemiddelde score van 64.9%, goed voor een tweede prijs. In de tweede proef waren Michelle en Approval T iets gespannen en eindigde ze met 63.8% en een vierde prijs.
Dit weekend organiseerde de Rooise ruiters een selectiewedstrijd springen voor kring Eindhoven de Kempen. In de klasse L liet het paard Gigi du Rouet van Noortje Gevers zowel in de eerste als de barrage ronde alle balken in de lepels liggen. De snelle tijd was goed voor een vierde prijs. Marwin van den Nieuwenhuijzen en het paard Elvixis deden iets langer over de barrage en eindigden met een zesde prijs. Annette van Engeland en haar paard From England hebben zeer recent de overgang gemaakt naar de klasse L gemaakt en reden zich vandaag al in de prijzen ze eindigde met een tiende prijs. Marwin startte in deze klasse ook nog het paard Spock. Hiermee behaalde hij de dertiende prijs.
In de klasse M kwam Marwin ook met twee paarden aan de start. Met het paard Figo reed hij twee foutloze rondes en net niet de snelste tijd zorgde voor een tweede prijs. Suzan van Gastel en haar topper Fergie startten ook in deze klasse. Fergie liet ook in zowel de eerste als de barrage ronde alle balken in de lepels liggen. De barragetijd was goed voor een derde prijs. Marwin kwam in deze rubriek ook aan de start met Spock. Deze combinatie eindigde met een dertiende prijs. Aansluitend werd de klasse Z verreden. Hierin startte Marwin van de Nieuwenhuijzen het paard Fien H.
In de barrage rolde een balk maar de snelle tijd zorgde voor een vijfde prijs.