Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 971f0a
Kunst en Cultuur

Uitreiking zilveren effer op het Gemeentehuis

Sint-Oedenrode - Vanochtend werd opnieuw de zilveren effer uitgereikt op het Gemeentehuis van Sint-Oedenrode. Opnieuw omdat er bij de vorige uitreiking in de Beurs een misverstand was ontstaan over het winnende ingezonden paar. Om die reden mocht nu Martin Dijkman zich de terechte winnaar noemen. Reden om hem uit te nodigen op het Gemeentehuis.

Het paar handgemaakte klompen van Martin Dijkman uit Luttenberg werd uiteindelijk beoordeeld als het beste paar. Tot grote vreugde bij Dijkman. Vandaag werd hem alsnog de zilveren effer uitgereikt uit handen van Burgemeester Maas.

Rooienaar Luc van den Tillaart, voorzitter van de klompenmakersvereniging NVK legde uit wat de reden was van het opnieuw uitreiken van de prijs. Hij lichte tevens toe waarom het paar van Dijkman de terechte winnaar is. En Dijkman doet meer, vervolgt Van den Tillaart. "Hij heeft een replica gemaakt van de Nachtwacht. Gemaakt van 30.000 klompjes afkomstig uit Sint-Oedenrode. Geweldig mooi en zeker de moeite waard om eens te bezichtigen in Luttenberg."


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!