Arthur Frieser
Arthur Frieser

BtB-voorzitter Arthur Frieser over de fusie

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Je vraagt je misschien af of je alles wat over Meierijstad te melden valt nog niet gehoord hebt, of gelezen. Omdat iedereen daar wel iets van vindt, heeft DeMooiRooiKrant al veel mensen aan het woord gelaten. Spontaan of op verzoek, van jong tot oud, van dwarsligger tot allemansvriend, van Jan-met-de-pet tot politieke hotemetoot.

Dit keer gaan we aan tafel met iemand die de fusie bekijkt door de ogen van een ondernemer. Geen rechts praatje over werkgevers en werknemers – die woorden alleen al - maar een ondernemer die woorden als 'maatschappelijk verantwoord' 'samen' 'dialoog' en 'luisteren' in zijn genen heeft. Als woordvoerder van het Platform Ondernemend Rooi (POR) verwoordt hij hoe 'de' Rooise ondernemer met de fusie omgaat.

Ondernemer, woordvoerder POR, privéleven, interview, hoe combineer je dat allemaal?
"Het is momenteel inderdaad heftig. Voor ondernemend Meierijstad moeten allerlei dingen geregeld worden. Omdat ik een eigen bedrijf heb, moeten andere dingen helaas - of juist niet? - in de avonduren. Het POR vertegenwoordigt BtB, waar ik voorzitter van ben, Rooi2000, centrummanagement, BBN+k, de Rooise automobielbedrijven, het Starterscollectief, ZLTO en de horeca. We zijn al met velen, des te belangrijker is het om onze krachten nú te bundelen. Wat mijn privéleven betreft, ik zit momenteel in een onstuimige situatie, maar dat staat helemaal los van mijn activiteiten. Alles gaat in goed overleg. Voor het interview maak ik graag even tijd, omdat ik toch in het centrum was voor een afspraak met de wethouder."

Wat is je 'drive'? En wat je kracht?
"Ik wil wat teruggeven aan onze gemeenschap. En ik geloof in verbinding. Ik ben altijd in de dialoog op zoek naar de intentie van de ander"

Wat heeft die gemeenschap jou dan gegeven?
"Dat ik heb mogen worden wie en wat ik nu ben. Dat ik heb mogen studeren, dat ik een succesvol eigen bedrijf heb."

Hoe staat POR ten opzichte van POM (Meierijstad)?
"Hoewel we niet altijd precies hetzelfde belang hebben - dat kan zelfs schuren, ja - zijn onze gezamenlijke belangen groot. Dat zie je terug in de betrokkenheid vanuit Rooi. Bij de laatste BtB-avond wilden de circa 100 aanwezige leden unaniem aanhaken bij POM. Terwijl dat toch ook een kleine contributieverhoging inhoudt."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant