Odisco pakt makkelijke overwinning

Olland - Afgelopen zondag kwam Alico uit Schijndel op bezoek in Olland. Alico stond onderaan met 0 punten, maar Odisco moest waken voor onderschatting.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd: de eerste aanval was meteen raak via Rachel van de Moosdijk. Hierna werd er niet zuinig met de kansen omgegaan. Vanwege een overdaad aan kansen zakte de felheid en gretigheid enigszins weg. Na 7 minuten stond er 2-1 op het scorebord via Floor van Heeswijk. Hierna liep Odisco wel weg naar 10-1 via Ingrid van Boxtel, Rachel van de Moosdijk, Myrthe van Heereveld, Dorenda van Liempd, 2x Marlon van Heeswijk, Meike Leenderts en Floor van Heeswijk. Alico deed nog wat terug, maar Rachel van de Moosdijk zette de ruststand op 11-3.
In de rust was het niet de vraag of Odisco ging winnen, maar hoe groot het verschil zou zijn. Als Odisco scherper zou durven zijn in de afmaak, was een monsterscore mogelijk.

Na rust was Odisco wederom slapjes met betrekking tot het benutten van kansen: pas na 10 minuten scoorden Lisa Wouters en Marlon van Heeswijk (13-3). Alico kon hierna ook wat goaltjes mee pikken, maar Odisco bleef scoren ondanks het missen van vele kansen. Via 3x Meike Leenderts, 2x Rachel van de Moosdijk, 2x Lisa Wouters, Dorenda van Liempd, Myrthe van Heereveld en invalster Hilde Leenderts werd de eindstand op 23-8 gezet.

Een simpele overwinning voor Odisco. Een echte monsterscore bleef uit, doordat de thuisploeg verzuimde effectief met de kansen om te gaan. Volgende week speelt Odisco de laatste wedstrijd van de eerste helft van de buitencompetitie. Ze spelen dan om 10.00 uur in en tegen Vessem.