Afbeelding

Zwaarbevochte wedstrijd eindigt in gelijkspel

Sport

Nijnsel - KV Nijnsel mocht zondag vroeg uit de veren om koers te zetten naar Mierlo. Daar stond een wedstrijd tegen Midako op het programma.

De start van de wedstrijd was niet zo positief als de Nijnselse in de voorbereiding voor ogen hadden. Hoewel ze vrij snel het eerste doelpunt wisten te scoren, werd hier door Midako net zo rap verandering in gebracht door met twee toegekende strafworpen de stand op 2-1 te zetten. Dit leverde frustratie op bij de speelsters van Nijnsel, wat zichtbaar werd in het spel en resulteerde in meer balverlies en tegendoelpunten, 5-1. Met een time-out bracht coach Van de Wittenboer weer orde in de chaos en vocht Nijnsel zich terug in de wedstrijd. Met 7-4 werd er gerust.

De tweede helft werd vol goede moed gestart en leverde meteen het vijfde doelpunt voor Nijnsel op. Toch ontbrak het Nijnsel aan pit en scherpte en kon ook Midako nog een aantal keer het doel te vinden, 9-6. Desondanks liet Nijnsel het er niet bij zitten en knokte stevig door terwijl de klok door tikte. En het harde werk werd beloond want vlak voor het eindsignaal scoorde Nijnsel de gelijkmaker, en mocht met 9-9 nog een puntje mee naar huis nemen. Doelpunten: Nicole de Koning, Dimphy Goverde en Selly van Roosmalen (1x) Sandra Verhagen (2x) en Myrna Foolen (4x).