Afbeelding

VV Nijnsel/TVE Reclame gedupeerd

Sport

Geen leuke opening na de Week van de Scheidsrechter, maar het is niet anders.

Als je uit naar PSV/Amateurs moet, dan weet je dat op de Herdgang een handjevol supporters van de thuisploeg aanwezig is en verder een overdosis van de bezoekers, in dit geval vv Nijnsel/TVE Reclame. De thuisploeg versterkt zich elk seizoen met een aantal aangetrokken spelers en dat betekent dat je als bezoekers uit een relatief klein dorp een overdosis aan kwaliteit tegen krijgt.
De bezoekers begonnen daarom rustig en geconcentreerd aan de wedstrijd en elimineerden de kansen van de thuisploeg zonder zelf tot echt doelrijpe kansen toe te komen. De logische ruststand was dan ook een 'Frits van Turenhout' 0-0.
Na de thee een wat meer aandringend Nijnsel dat door Rick van der Vleuten op een 0-1 voorsprong kwam. Vanaf dat moment begon de jonge scheidsrechter uit Rosmalen echter een bedenkelijke rol te spelen. Mogelijk was hij onder de indruk van de naam PSV en begon hij met diverse kaarten te strooien in het nadeel van Nijnsel. Ondertussen maakte PSV met een prima goal gelijk, maar de referee floot vervolgens opzichtelijk in het voordeel van de Eindhovenaren. Een logisch gevolg was dat Nijnsel zich beperkte tot verdedigen, met een gevoel van 'tien tegen twaalf'. Nijnsel was furieus maar hield vervolgens het hoofd koel en sleepte een kostbaar punt uit het vuur. Dit tot genoegen van coach Arno Methorst die deze zondag zijn 50ste-verjaardag vierde!
Aanstaande zondag wordt er ingehaald en is Nijnsel vrij. Een week daarop een thuiswedstrijd tegen het goed presterende Sparta'25 uit het naburige Beek en Donk. Een leuke clash waarbij beide ploegen voor de overwinning zullen strijden.