Heren MHC gunnen zichzelf een punt

Sint-Oedenrode - Een spannende derby tegen Schijndel stond afgelopen zondag op het programma. De Hopbel staat op dit moment als derde geplaatst in de Eerste Klasse en dus stond Rooi een zware tegenstander te wachten.

Na een week waarin intensief getraind werd, stond als voorbereiding op de wedstrijd de koffie klaar bij onze Schijndelse teamgenoot Matthijs van Roessel. Een beladen wedstrijd met veel toeschouwers kon beginnen. Zoals verwacht had Schijndel een overwicht en moest Sint-Oedenrode volgen. Sint-Oedenrode probeerde met veel hoge ballen onder de druk van Schijndel uit te hockeyen. Daardoor kreeg Schijndel niet enorm veel kansen. Door beide ploegen werd alles uit de kast gehaald om het openingsdoelpunt te scoren. Na een aantal spannende uitbraken was Hopbel succesvol. Na een scrimmage voor de Rooise goal waarbij de bal door de Rooise verdediging meerdere malen weggewerkt werd was het toch raak, 1-0 voor Hopbel.

In de rust werd de ploeg door coach Maarten van Bakel weer op scherp gezet en kon Rooi aan de tweede helft beginnen. Opnieuw gebruikte de Rooise heren de scoop om de spitsen te bedienen. Hierdoor kwamen ze beter in de wedstrijd en wilden ze de kans grijpen om de gelijkmaker te realiseren. Helaas miste een snoeiharde bal van Willem van der Heijden net het doel. Maar ook Hopbel wilde zijn voorsprong veilig stellen. Het was een heuse derby waar op het scherpst van de snede gehockeyd werd. Met nog 10 minuten op de klok werd door Sint-Oedenrode een strafcorner versierd. Met heel veel toeschouwers langs de lijn was de spanning te snijden en wist Bob Meijer verrassend met een tip-in de gelijkmaker te scoren. De opdracht voor de Rooise heren was de wedstrijd veilig uitspelen. En daar zijn ze met heel veel inspanning in geslaagd. Hoewel de door blessures geplaagde ploeg nog wel een domper kreeg te verduren doordat Thomas van de Ven een gebroken sleutelbeen opliep.