Afbeelding

MHC Dames 1 wint professioneel

Sport

Sint-Oedenrode - Het afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen HCAS uit Asten op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd was het strijdplan uitvoerig besproken. Ondanks dat er zeer belangrijke speelsters zijn gestopt, blijft de ploeg uit Asten zeer gevaarlijk uit de counter.

De wedstrijd begon zoals voorspelt; Asten liet Sint-Oedenrode het spel maken. De passing was zorgvuldig en er werd opgebouwd vanuit het middenveld. Met het geduldige hockeyspel van Sint-Oedenrode werden meerdere kansen gecreëerd. In de 19de minuut was het Lin Schakenraad die met een knap backhandschot vanaf de achterlijn wist te scoren. Na het doelpunt ging Asten meer druk zetten op de verdediging. Hier werd slim op geanticipeerd door de ballen buitenom te spelen, waar de spitsen zich vrij wisten te lopen. Desondanks bleef een tweede doelpunt uit.

Na rust was het zaak de voorsprong en de nul te behouden. Sint-Oedenrode heeft het vooraf besproken strijdplan uitstekend uitgevoerd in de tweede helft. Het geduld werd bewaard en waar nodig werd de bal slim in de ploeg gehouden. Asten wist in de eindfase nog wat druk te zetten, maar de ploeg van Jos Nonnekes was hiervan niet onder de indruk. Met de zakelijke overwinning op zak wordt volgende week thuis tegen Uden gespeeld. Wederom een 'drie punten wedstrijd'.