Odisco wint topper van medekoploper

Olland - Afgelopen zondag stond de topper op het programma tussen de twee koplopers. Celeritas uit Wijbosch kwam op bezoek bij Odisco. Aangezien beide ploegen nog niet verloren hadden, zou het een spannende wedstrijd worden.

Odisco begon heel scherp aan de wedstrijd en de eerste drie kansen waren meteen raak. Zo stond het binnen drie minuten 3-0 via Myrthe van Heereveld, Floor van Heeswijk en Lisa Wouters. Odisco speelde het eerste kwartier sterk en had de overhand. Hierdoor konden de dames op 5-2 komen via doelpunten van Myrthe van Heereveld en Lisa Wouters. Hierna werd Celeritas sterker en creëerde veel kansen. Hierdoor kwam de uitploeg zelfs terug naar 5-4. Maar Myrthe van Heereveld kon op slag van rust het verschil weer op 2 zetten (6-4). In de rust werd verteld dat de dames scherper moesten blijven: het spel zwakte wat af gedurende de eerste helft en dat zou terug gepakt moeten worden. Het eerste kwartier na rust was weer helemaal voor Odisco en de ploeg kon weglopen naar 11-6, via Dorenda van Liempd, Marlon van Heeswijk, Rachel van de Moosdijk, Lisa Wouters en Myrthe van Heereveld. Hierna werd de wedstrijd rommelig en de thuisploeg slordiger. Celeritas schoot makkelijker, maar Odisco kwam niet meer in de problemen. Via Marlon van Heeswijk en Ingrid van Boxtel werd de eindstand op 13-9 gezet. Door deze overwinning komt Odisco alleen aan kop en staat het nu 2 punten voor op de nummer 2. Volgende week speelt Odisco om 10.30 thuis tegen Alico uit Schijndel.