Broer en zus hier op de foto
Broer en zus hier op de foto

Dewy en Ryan Lo-a-Njoe in actie

Sport

Zaterdag stapten Dewy en Ryan Lo-A-Njoe weer de wedstrijdmat op voor een nieuw judoseizoen. Deze keer ging de reis naar Duitsland. In Leverkusen namen zij deel aan het Internationale Bayer Judocup.

Aangezien Dewy in een groeispurt zit, is ze overgestapt naar een hogere gewichtsklasse dus van de -48 naar de -52 kg. Altijd spannend in een nieuwe gewichtsklasse. Dewy had een pittige poule met 22 deelnemers. Ze moest eerst drie Duitse meisjes verslaan om in de kwartfinale tegen een, voor Dewy bekende, judoka uit Nederland te komen. Ook geen probleem, binnen 10 sec had ze die op haar rug liggen. Toen mocht ze zich klaar maken voor de finale tegen een Duits meisje die ook alles gewonnen had. Dewy wist echter binnen de minuut een punt te scoren en het meisje in de houdgreep te pakken. Ze zette deze houdgreep zo hard aan dat haar tegenstandster moest afkloppen. Dewy werd dus eerste en heeft met goed judo laten zien dat ze ook in de -52 kan scoren.

Ryan mocht na Dewy op de mat. Ook hij is dit seizoen overgestapt; van de -60 naar de -66. Hij komt in deze gewichtsklasse eigenlijk nog wat kilo's te kort. Ondanks dat wist hij wel zijn eerste twee partijen te winnen. In de kwartfinale kwam hij een judoka uit Nederland tegen. Het ging gelijkop en er kwam ook geen score. In de golden score maakt Ryan een foutje en kreeg hierdoor een punt tegen en verloor de wedstrijd. Hij mocht zich klaar maken voor de derde plek. Hij was nog boos over het verlies van zijn vorige partij dat hij in de partij om de derde plek zijn tegenstander geen tijd gaf om na te denken en hem binnen elf seconden op zijn rug legde met een mooie worp.

Al met al een lekker toernooi om weer in het wedstrijdritme te komen voor het nieuwe seizoen. Op zondag volgde er nog een dag met een mooie trainingsstage. Deze trainingsstage werd door deze twee talenten weer goed besteed door veel technieken uit te proberen. Moe maar voldaan keerden zij huiswaarts. Het goede gevoel van dit openingstoernooi nemen zij dus weer mee naar hun volgende partijen. De tegenstanders zijn gewaarschuwd.